Kog ris efter pakkens anvisning. Typisk skal du bruge 8 dl vand til 4 dl ris. Brune ris skal koges i op til 35 minutter, hvorimod parboiled ris har kortere kogetid. Kog dem gerne al dente - så de ikke er helt gennemkogte.
Pil hvidløg og løg og hak dem begge fint. Fjern stilk og kerner fra jalapenõs og hak dem i små stykker. Varm en stor pande og svits først krydderierne af på den tørre pande et par minutter.
Tilsæt en smule olie og svits de finthakkede ingredienserne i et par minutter. Tilsæt grøntsagsfond, hakkede tomater og tomatpuré. Vend nu de kogte ris på panden sammen med majs og bønner.
Lad risene simre lidt og lad dem gerne få lidt stegeskorpe, men sørg for at røre rundt i det, så det ikke brænder på. Hak frisk koriander og skær lime i skiver. Top risen med finthakket koriander og lidt limesaft. Smag de krydrede ris til med ekstra salt og peber.
Server til mexicansk mad, fx bløde tacos som på billedet, burritos eller lav en lækker salat.