Go Back
+ servings

Hummus i Regnbuens Farver

Hummus med masser af smag. Brug det til dip, sandwiches, wraps, til brød og meget mere. Den klassiske hummus kan blendes med de fleste grøntsager. Prøv også at blende med bagt græskar, chili sauce eller ærter.
Ret: Tilbehør
Køkken: Arabisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Equipment

  • Stavblender, foodprocessor eller powerblender

Ingredienser

Klassisk hummus opskrift

  • 240 g kogte kikærter svarer til en dåse drænede kikærter
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 spsk tahin eller peanut butter
  • 1/2 citron
  • 2-3 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1/2-1 dl vand efter behov
  • salt og peber

Spinathummus

  • 1 portion færdiglavet klassisk hummus
  • 50 g frisk spinat
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Gulerodshummus

  • 1 portion færdiglavet klassisk hummus
  • 2-3 gulerødder

Rødbedehummus

  • 1 portion færdiglavet hummus
  • 1-2 rødbeder

Sådan gør du

Klassisk hummus

  • Lad kikærterne hvile i en skål med koldt vand natten over, mindst 10-12 timer. Kog kikærterne i nyt letsaltet vand i ca. 40-45 minutter. Du kan også bruge kikærter fra dåse, hvor de er kogt på forhånd, her skal du blot dræne vandet fra og skylle kikærterne.
  • Blend de kogte kikærter med olie, hvidløg, tahin, saften fra lime, spidskommen og koriander. Blend det hele sammen i en skål, med en stavblender, til kikærterne er blendet helt ud.
  • Tilsæt en smule vand for at få den rette konsistens og smag til med salt og peber.

Spinathummus

  • Skyl det friske spinat og de friske basilikumblade, og blend det hele godt sammen med din klassiske hummus.

Gulerodshummus

  • Lav en klassisk hummus og anvend gerne peanut butter i stedet for tahin. Skyl, skræl og riv gulerødder på et rivejern. Blend de revede gulerødder sammen med den færdige hummus.

Rødbedehummus

  • Skræl rødbeder og riv dem på et rivejern. Du kan også vælge at koge dem møre. Blend revet rødbede eller kogte rødbeder med den færdiglavede hummus.