Go Back
+ servings

Kålsalat med quinoa, pekannødder og appelsin vinaigrette

Forb. tid20 minutter
Samlet tid20 minutter
Ret: Salat
Køkken: Julemad, Vegansk Jul
Antal: 4 personer (tilbehør)
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 150 g quinoa
  • 1/2 rødkål, gerne rød spidskål
  • 150 g grønkål
  • 150 g pekannødder

Appelsin vinaigrette

  • 1 appelsin (eller 2 klementiner eller mandariner)
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk extra jomfru olivenolie
  • 1 spsk ahornsirup
  • friskkværnet peber
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

  • Skyl quinoa i en sigte og kog det i 3 dl vand i ca. 15 minutter.
  • Skær stilke fra både rødkål og grønkål. Hak begge helt fint, jo finere desto bedre.
  • Si overskydende vand fra det kogte quinoa og vend det i en skål med det finthakkede kål og pekannødder. Følg evt. tip nedenunder og karamelliserer pekannødderne.
  • Lav appelsin vinaigrette: Skær citrusfrugterne over i halve og pres saften ud af dem, brug gerne en citruspresser. Bland saften med hvidvinseddike, olivenolie, sirup, salt og peber.Smag den til. For mere sødme tilsæt lidt sirup. For mere syrlighed tilsæt eddike. For mere fylde tilsæt mere olie. Skal den være stærkere tilsæt peber og til sidst selvfølgelig salt efter behov.Server til efterårets og vinterens salater - den er fremragende sammen med kål.
  • Vend salaten med vinaigrette dressingen og server den som tilbehør til fede juleretter. Kan selvfølgelig også serveres til andre retter resten af vinterhalvåret, hvor kål er i sæson.

Noter

Følg evt. fremgangsmåden fra Kålsalat med cremet dressing, æble og karamelliserede mandler til at karamellisere pekannødderne.