Go Back

Kålsalat med quinoa, pekannødder og appelsindressing

Forb. tid20 min
Samlet tid20 min
Ret: Salat
Køkken: Julemad, Vegansk Jul
Antal: 4 personer (tilbehør)

Ingredienser

  • 150 g quinoa
  • 1/2 rødkål, gerne rød spidskål
  • 150 g grønkål
  • 150 g pekannødder
  • 2 appelsiner
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skyl quinoa i en sigte og kog det i 3 dl vand i ca. 15 minutter.
  • Skær stilke fra både rødkål og grønkål. Hak begge helt fint, jo finere desto bedre.
  • Si overskydende fra det kogte quinoa og bland det i en skål med det finthakkede kål og pekannødder. Følg evt. tip nedenunder og karamelliserer pekannødderne.
  • Rør en dressing sammen af saften fra de to appelsiner, olivenolie, eddike, salt og peber. Vend dressingen med salaten og top med ekstra pekannødder.
  • Server salaten som tilbehør til fede juleretter. Kan selvfølgelig også serveres til andre retter resten af vinterhalvåret, hvor kål er i sæson.

Noter

Følg evt. fremgangsmåden fra Kålsalat med cremet dressing, æble og karamelliserede mandler til at karamellisere pekannødderne.