Go Back
+ servings

Pink pastasauce med rødbede

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid50 minutter
Samlet tid1 time
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 2 store rødbeder
  • 2 dl usaltede cashewnødder
  • ca. 3 dl vand (alternativt erstat cashewnødder og vand med 4 dl madlavningsfløde)
  • 1 grøntsagsboullon-terning
  • 2 spsk gærflager kan undlades
  • 1-2 tsk hvidløgspulver
  • salt efter smag

Til servering

  • 400 g tørret pasta evt. kikærtepasta for ekstra protein
  • 250 g champignon eller portobello svampe
  • olivenolie til stegning
  • evt. friske spirer fx rødbede- eller radisespirer

Sådan gør du

  • Sæt cashewnødder i blød i rigeligt vand i en skål på køkkenbordet. Dette kan springes over, hvis du har en powerblender. Lad dem stå i blød imens rødbederne koger og si herefter vandet fra.
  • Skyl og skrub rødbederne. Kog dem med skrællen på i rigeligt vand i ca. 40-60 minutter - indtil du nemt kan stikke en skarp kniv igennem. Kog gerne flere rødbeder når du er i gang og lav fx rødbedehummus, brug dem i salater eller andet senere på ugen.
  • Hæld koldt vand over de kogte rødbeder og pil skrællen af med fingrene og skær enderne af.
  • Blend de kogte rødbeder med de opblødte cashewnødder, vand, bouillon-terning, hvidløgspulver og en smule salt. Blend det helt cremet.
  • Kog pasta efter pakkens anvisning og si kogevandet fra. Vend det kogte pasta med den blendede pastasauce.
  • Varm en pande med lidt olie. Skær svampe i små stykker og steg dem til de er gyldne. Server til pastaretten - evt. sammen med friske spirer.