Smørrebræd: Kartoffelmadder med svampemayo
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard
Svampemayo
- 30 g tørrede svampe
- 1 dl aquafaba (aquafaba er væsken fra en dåse/karton kikærter)
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk citronsaft eller æblecidereddike
- 1/2 tsk salt
- 1 knsp friskkværnet peber
- ca. 2-2,5 dl raffineret rapsolie
Kartoffelmadder
- 4 skiver rugbrød
- 6-8 kogte kartofler (jeg har brugt farvede Lily Rose og Purple Rain kartofler)
- smørbar
- frisk karse
Svampemayo
Stil de tørrede svampe i blød i rigeligt vand i en times tid eller mere.
Si væsken fra kikærterne ned i et deciliter mål og tilsæt dijon-sennep, citronsaft eller æblecider eddike, salt og peber. Blend ingredienserne med en stavblender og tilsæt olie i en tynd stråle, mens du blender, indtil mayonnaisen bliver cremet og tyk.
Si iblødsætningsvandet fra de tørrede svampe og pres overskydende væske ud af dem. Blend dem med i din mayonnaise - det gør ikke noget at der stadig er små svampestykker tilbage. Smag til med salt og peber.