Go Back

Smørrebrød med rødbedehummus og stegte kantareller

Forb. tid15 minutter
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

Rødbedehummus

  • 240 g kogte kikærter svarer til en dåse drænede kikærter
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 spak tahin
  • 1/2 citron
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ca. 1/2-1 dl vand
  • 100 g revet rødbede
  • friskkværnet peber
  • salt

Kantareller

  • 200 g kantareller
  • 2-3 spsk olivenolie
  • friskkværnet peber
  • 1/2 tsk flagesalt

Sådan gør du

Rødbedehummus

  • Du kan enten bruge en stavblender, foodprocessor eller kraftig blender. Blend kogte kikærter med hvidløg, tahin, citronsaft, olivenolie, koriander, koriander, tilsæt vand lidt efter lidt, lidt salt og peber. Blend det revede rødbede sammen med din hummus, til det får en cremet konsistens, men det må gerne stadig have lidt bid fra rødbeden.

Stegte kantareller

  • Rens kantarellerne ved at fjerne jord, grannåle mm. (undgå at vaske dem). Varm en pande med olivenolie og steg kantarellerne gyldne. Krydr med salt og peber.
  • Server en rugbrødsmad med rødbedehummus og de stegte kantareller.