Go Back
+ servings

Sommersalat med squash, tomat, avocado og urtepesto

Skøn sommersalat med friske og smagfulde ingredienser. Perfekt som tilbehør til fx burgere, varme retter eller grillmad.
Forb. tid15 minutter
Samlet tid15 minutter
Ret: Frokost, Salat
Antal: 4 personer (tilbehør)
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 2 dl tørrede speltkerner eller ca. 200 g kogte
  • 1 squash
  • 250 g san marzano eller cherrytomater
  • 2 avocadoer
  • 1 spsk citronsaft
  • 75-100 g friske spirer fx solsikkespirer
  • friskkværnet peber

Urtepesto

  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 håndfuld frisk oregano
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 2 spsk cashewnødder
  • 1/2 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • lidt vand

Sådan gør du

  • Skyl speltkerner og kog dem i ca. 4 dl letsaltet vand i ca. 15-20 minutter, til de er møre. Skyl dem herefter i koldt vand og lad dem køle af til salaten.
  • Brug en grøntsagsskræller til at skrælle aflange strimler af squash. Skær tomater over på langs. Skær avocado i tern (dryp lidt citronsaft over avocado stykkerne, så de ikke bliver brune).
  • Bland de kogte speltkerner med squashstrimler, tomater, avocado og friske spirer. Kværn lidt frisk peber over salaten. Server med urtepesto.

Urtepesto

  • Hak ingredienserne godt igennem i en minihakker. Tilsæt evt. en smule vand, hvis det er nødvendigt, så pestoen kan bruges som en dressing over salaten.