Go Back

Bløde Bamseboller med Rosiner

Skønne og saftige bamseboller med rosiner. Perfekte til hygge for hele familien!
Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Hævetid1 t 30 min
Samlet tid2 t
Ret: Bagværk
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 50 g frisk gær
  • 1/2 tsk salt
  • 3,5 dl lunkent plantedrik fx havre- eller mandeldrik
  • 0,5 dl sirup fx ahornsirup + ekstra til pensling
  • 0,5 dl rapsolie + ekstra til at smøre skålen
  • 150 g rosiner
  • ca. 600 g hvedemel

Sådan gør du

  • Opløs gær med salt og lunkent plantedrik. Tilsæt sirup, olie og rosiner. Herefter hvedemel lidt efter lidt. Hvis du har en røremaskine er den oplagt at bruge den til denne opskrift. Lad røremaskinen ælte dejen i op til 10 minutter. Hvis du ikke har røremaskine, drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt igennem med hænderne.
  • Smør en skål med lidt olie og hæld dejen i skål. Dæk med et rent viskestykke og lad den hæve i en times tid på køkkenbordet.
  • Slå dejen ned og form den til boller, ca. 10-12 boller. Læg dem på et stykke bageark, dæk med det rene viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
  • Tænd ovnen til 200 grader varmluft. Pensl bollerne med lidt sirup. Bag bollerne i ca. 18-20 minutter afhængig af størrelsen på bollerne. Spis gerne bollerne lune med lidt vegansk smør, de er også saftige dagen efter.