Grøntsagslasagne med grønkål, squash og linser
Nem og velsmagende grøntsagslasagne.
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid40 minutter min
Samlet tid50 minutter min
Ret: Børnevenlig mad, Store måltider
Forfatter: Johanne Mosgaard
- 2 porrer
- 2 fed hvidløg
- 1 squash
- 200 g grønkål (eller spinat)
- 2 tsk paprika
- 1 tsk muskatnød
- 800 g hakkede tomater
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 240 g kogte belugalinser (svarer til en dåse drænede linser)
- 1 dåse kokosmælk
- 2 spsk soltørrede tomater
- 1 pakke pastaplader evt. fuldkorns
- 3 spsk rasp (kan undlades)
- Friskkværnet peber
- Havsalt
- olie til stegning
Hak porrer og hvidløg fint. Skær squash over på langs og herefter i tynde skiver.
Varm en pande med olie og steg porrer, hvidløg og squash let brune.
Skær stængel fra grønkål og hak det fint. Svits det hakkede grønkål med på panden.
Tilsæt krydderier (inklusiv lidt salt og peber), hakkede tomater, tomatkoncentrat, linser og halvdelen af kokosmælken.
Blend den sidste halve kokosmælk med soltørrede tomater og lidt ekstra muskatnød.
Saml din lasagne. Først lidt fyld, dernæst pastaplader, fyld, pastaplader og øverst det ekstra kokosmælk og drys lidt rasp over lasagnen.
Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 35-40 minutter. Bruger du friske plader skal den kun have ca. 25 minutter.
Server med en frisk salat.