Go Back

En Farverig Salatbowl og Hasselback Søde Kartofler og Pesto

Ret: Salat, Store måltider
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 500 g søde kartofler
  • 4-5 spsk grøn pesto
  • 300 g bulgur
  • 1-2 tsk stødt gurkemeje
  • ½ grøntsagsbouillonterning
  • 250 g tørrede (500 g kogte) grønne linser
  • 1 squash
  • 2 røde snackpeber
  • 2 modne avokadoer
  • Friskkværnet peber
  • Flagesalt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft og skyl og skrub de søde kartofler. Læg hver sød kartoffel mellem to grydeskeer og skær fine riller uden at skære igennem de søde kartofler. Grydeskeerne sørger for at du ikke skær igennem kartoflerne, men rammer dem inden du skærer igennem
  • Pensl de søde kartofler med pesto og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca. 30 minutter indtil de søde kartofler er helt møre.
  • Hæld bulgur i en gryde med 5 dl vand, stødt gurkemeje og grøntsagsbouillon. Bring i kog og kog i ca. 5 minutter og lad det derefter trække med låg i 10 minutter.
  • Skyl de grønne linser og kog dem i rigeligt vand i ca. 20-25 minutter.
  • Skær snack peber i tynde skiver.
  • Skær avocado over på langs, fjern sten og pil skallen forsigtigt af. Skær hver halvdel i tynde skiver.
  • Anret nu din bowl med det kogte gurkemeje-bulgur, en sød bagt kartoffel, kogte linser, snack peber og en halv avocado. Drys med friskkværnet peber og flagesalt. Server med ekstra pesto.