Go Back

Kålblade med fyld af Jackfruit, Svampe og Rødløg

Sprøde spidskålsblade med et fyld af pulled jackfruit med barbecue sauce. Spises som en slags taco, så du samler kålbladet omkring fyldet og spiser det med hænderne.
Ret: Store måltider
Antal: 4
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 1 rødløg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 300 g champignon
  • ½ grøntsagsbouillonterning
  • 2 dåser grøn jackfrugt (fås i asiatiske specialbutikker)
  • 1 dl barbecue sauce købt eller hjemmelavet (se min opskrift på BBQ sauce her)
  • Olie til stegning
  • Friskkværnet peber
  • Havsalt

Til servering

  • 1 hoved rød spidskål
  • 250 g cherrytomater
  • 3-4 forårsløg
  • 2 avokadoer

Sådan gør du

  • Varm en pande med en smule olie.
  • Halver løg og hvidløg og skær dem i tynde i skiver og svits dem brune på panden.
  • Skær champignon i skiver og steg med på panden. Rør rundt i panden og steg indtil champignon skiverne er svundet ind.
  • Hæld vand på panden sammen med en halv grøntsagsbouillonterning og lad den smelte.
  • Åben de to dåser jackfruit, si vandet fra og skyl dem. Skær jackfruitstykkerne i mindre stykker og tilsæt på panden.
  • Tilsæt barbecue sauce og lad det simre i 5 minutter.
  • Brug en grøntsagsmoser eller en gaffel trykke på jackfruit stykkerne, så det får den “pulled” effekt.
  • Smag til med friskkværnet peber og havsalt.
  • Server i flotte røde spidskålsblade. Top med finthakkede tomater og forårsløg og avocadoskiver.