Go Back

Broccolisalat med Quinoa, Edamame Bønner, Friske Spirer og Peanuts

En dejlig mættende broccolisalat med friske og sprøde ingredienser. Skøn som tilbehør til f.eks. grillmad eller du kunne servere den til veggiedeller. De saltede peanuts fremhæver smagen og salaten er oplagt at servere med peanut butter dressing eller hummus.
Ret: Salat
Antal: 4 Personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 100 g quinoa
  • 1 broccolihoved
  • 200 g frosne edamame bønner
  • 3 forårsløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 150 g friske spirer
  • 50 g saltede peanuts
  • havsalt

Dressing

  • 2 spsk peanut butter
  • 1 fed hvidløg
  • ca. 1 dl vand
  • 1 tsk chiliflager (kan undlades)
  • 1 tsk Sojasauce eller salt

Sådan gør du

  • Kog quinoa i 2 dl letsaltet vand. Bring i kog og skru ned til middel varme. Kog det derefter ca. 15 minutter indtil frøene bliver gennemsigtige.
  • Skær broccoli i helt små stykker. Varm en stor pande eller wok og svits de små broccoli stykker let et par minutter, så de bliver mørkere i farven, men stadig har masser af bid.
  • Hæld kogende vand over edamame bønnerne og lad dem stå i det kogende vand i ca. 5 minutter, hvorefter vandet drænes fra.
  • Skær forårsløg i tynde skiver og peberfrugt i små tern.
  • Bland de kogte quinoafrø, stegt broccoli, edamame bønner, forårsløg, peberfrugt, friske spirer og saltede peanuts.
  • Lav dressing ved at blende peanut butter, hvidløg, chiliflager og en smule vand. Tilsæt vand lidt efter lidt indtil du får den ønskede konsistens; en cremet lys dressing. Smag til med sojasauce eller salt.
  • Server dressing til den blandede salat. Til f.eks. grillmad eller veggiedeller.