Go Back

Nemme linsedeller - perfekte til wraps!

Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Ret: Hovedret
Køkken: Madpakker
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 1 lille løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 200 g champignon
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stærk eller sød paprika
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 240 g kogte grønne linser svarer til en drænet dåse grønne linser
  • 2 spsk mel, fx hvede- eller kikærtemel
  • olivenolie til stegning

Sådan gør du

  • Hak løg, hvidløg og champignon helt fint i en minihakker eller foodprocessor, så det bliver helt fint. Varm en pande og svits krydderier på den tørre pande i et minuts tid. Tilsæt lidt olivenolie og steg de finthakkede ingredienser på panden sammen med krydderierne i ca. 5 minutter under omrøring, så der er mindre væde tilbage fra løg og champignon.
  • Hæld nu de stegte ingredienser, linser, mel, salt og godt med peber i en skål. Blend det ganske lidt med en stavblender. Du ønsker kun at blende lidt af ingredienserne sammen, men sørg for at farsen stadig er grov og med hele linser, så dellerne får bid. Du kan også bruge en minihakker og hakke farsen groft.
  • Varm ovnen op til 200 grader varmluft. Tør panden du brugte tidligere af med en klud. Varm den op med godt med olivenolie. Form farsen til små flade frikadeller og steg dem gyldne på begge sider ved middel høj varme. Læg herefter dellerne på en bageplade beklædt med bagepapir (eller silikoneunderlag) og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter. Dette er med til at dellerne ikke bliver klæg i midten.
  • Server dellerne enten lune eller kolde. De er gode til madpakken i salater eller wraps, men kan også bruges til varm mad som et proteinrigt tilbehør. De kan også laves til burgerstørrelse og bruges i en lækker veggieburger.