Go Back
+ servings

Syndig Chokoladekage med Smørcreme Frosting

En vegansk variant på en klassisk chokoladekage. Kagen indeholder lettilgængelige ingredienser og er nem at lave.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid1 time
Antal: 8
Forfatter: Johanne Mosgaard

Equipment

  • Ovnfast fad (mit fad er 30,8 x 18,5), du kan også bruge en stor springform

Ingredienser

Chokoladekage

  • 450 g hvedemel
  • 350 g sukker
  • 5 spsk kakaopulver, usødet
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk natron
  • 1 knivspids salt
  • 5,5 dl plantedrik, fx havre- eller mandeldrik
  • 0,5 dl kaffe
  • 0,5 dl olive, fx oliven- eller rapsolie + ekstra til at smøre formen
  • 80 g mørk chokolade, gerne 70%

Chokolade Frosting

  • 100 g smørbar blok
  • 225 g flormelis
  • 2 spsk kakaopulver, usødet
  • 2 tsk vaniljesukker

Topping

  • 20 g mørk chokolade, gerne 70%

Sådan gør du

Chokoladekage

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  • Bland alle de tørre ingredienser en skål: hvedemel, sukker, kakaopulver, bagepulver, natron, og salt. Tilsæt herefter plantedrik, kaffe og olie og pisk dejen sammen. Enten med et piskeris eller en elpisker. Sørg for at der ikke er klumper i dejen. Hak nu 80 g af den mørke chokolade groft og vend den i dejen.
  • Smør et ovnfast fad, eller en stor springform med lidt olie og hæld dejen i formen. Bag kagen midt i ovn i ca. 45 minutter. Bagetiden afhænger af din ovn og hvor stort et fad du bruger. Hvis du bruger et mindre fad skal kagen have længere. Bruger du et stort fad, skal kagen have kortere tid. Du kan tjekke om kagen er bagt færdig, ved at prikke en skarp kniv igennem kagen. Når der ikke kom dej på kniven er den bagt færdig i midten.
  • Lad kagen køle helt af på køkkenbordet før du påfører frosting.

Chokolade Frosting

  • Lad smørbar blokken stå på køkkenbordet og blive blød i en lille halv times tid før du skal lave frosting. Det er vigtigt at du anvender smørbar blok og ikke blot den der hedder smørbar, da de andre varianter er for bløde til frosting og vil smelte på kagen.
  • Pisk det bløde veganske smør med en elpisker og tilsæt flormelis, kakaopulver og vaniljepulver indtil du får en luftig og lækker frosting. Den skal være pisket nok til at den ikke længere smager af "smør".
  • Fordel frostingen oven på den afkølede kage. Hak det ekstra mørke chokolade og pynt med det på toppen. Kagen bør opbevares på køl.
  • Server en kop kaffe, te eller hvad nu foretrækker til din chokoladekage.