Go Back
+ servings

Rødbedetatar med peberrods-dildmayo, avocado og rugbrødschips

Bagt rødbede, syltede rødløg og æbletern udgør "tataren", den er både sød og syrlig. Serveret med en fed mayo der er rørt op med revet peberod og dild. Anrettet med avocado og karse.
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid40 minutter
Ret: Forret, Nytår, Vegansk Nytår
Køkken: Vegansk Gourmet
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 500 g rødbeder
  • 3 spsk syltede rødløg se opskrift
  • 1 lille æble
  • olivenolie til ovnbagning
  • salt og peber

Til servering

  • 2 dl vegansk mayonnaise se opskrift
  • 1-2 tsk revet peberrod
  • 1 spsk frisk dild
  • 1 moden avocado
  • karse
  • rugbrødschips se opskrift

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Skræl rødbeder og skær dem i grove tern. Læg rødbedestykkerne i et ovnfast fad og vend dem i ca. 2 spsk. olie, 1 tsk. salt og lidt peber.
  • Bag rødbederne i ca. 30 minutter, indtil du let kan stikke en skarp kniv igennem stykkerne. Lad dem herefter køle af på køkkenbordet.
  • Hak de afkølede rødbedestykker groft i en minihakker eller foodprocessor sammen med syltede rødløg.
  • Skær æble i meget små tern og vend dem med de hakkede rødbeder og rødløg. Tilsæt lidt salt og peber. Husk at smage til.
  • Rør mayonnaise op med revet peberrod, finthakket dild og lidt salt. Sørg for at smage den godt til, den må gerne have en god smag af peberrod.
  • Åben avocado fjern sten og skal. Skær avocadoen i helt tynde skiver.
  • Anret nu tallerkenen med en spiseskefuld peberrods-dildmayo, stil en bagering på tallerkenen (jeg bruger en bagering på ø 7 x 5 cm). Læg et tykt lag avocadoskiver (1/4 af avocadoen per person) i bunden af bageringen. Læg herefter et tykt lag rødbedetatar (ca. 3-4 cm) og pres rødbedetataren ned i formen med en ske. Løft forsigtigt ringen op. Top med rigeligt karse og server med rugbrødschips.