Dadelkugler der smager af brunkager
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Skønne og smagfulde dadelkugler der smager af jul! Kan selvfølgelig også spises resten af året.
Af:
Opskrift til: ca. 15 små kugler
Ingredienser
  • 200 g friske dadler (uden sten)
  • 50 g nødder, f.eks. mandler eller hasselnødder
  • 1 knivspids stødt ingefær
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 1 knivspids salt
  • ca. 30 g havregryn
Fremgangsmåde
  1. Hæld alle ingredienser i en foodprocessor (husk at fjerne sten fra dadlerne først).
  2. Lad foodprocessoren køre indtil nødder og dadler er finthakket og det bliver en samlet masse.
  3. Tilsæt evt. mere havregryn, hvis nødvendigt.
  4. Rul små kugler. Stil dem på køl et par timer (og opbevar dem ellers i køleskabet) inden servering.
  5. Dadelkuglerne er en perfekt lille snack til lækkersulten. I juletiden eller resten af året.
Recipe by Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2018/10/dadelkugler-der-smager-af-brunkager/