Grønkålspastasalat med stegte svampe, avocado og æble
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Nem hverdagsmad, en velsmagende pastasalat med grønkål, svampe, friske æbler og avocado.
Af:
Opskrift til: tilbehør 4 personer
Ingredienser
  • 250 g fuldkornspasta
  • 4 portobellosvampe eller 250 g champignon
  • 300 g frisk grønkål
  • 1 æble
  • 1 moden avocado
  • Evt. lidt citronsaft
  • Olivenolie til stegning
  • Friskkværnet peber
  • Salt
  • Evt. et par spsk pesto
Fremgangsmåde
  1. Kog pasta efter pakkens anvisning i letsaltet vand.
  2. Skær svampe i tern. Fjern stængel fra grønkål og snit det helt fint.
  3. Varm en pande med lidt olie og svits først svampe til de er svundet ind. Tilsæt herefter grønkål.
  4. Tilsæt godt med friskkværnet peber og lidt salt til grøntsagerne.
  5. Svits indtil grønkålen bliver mørkegrøn.
  6. Skær æble og avocado i tern. Skal du servere salaten senere, kan du presse lidt citronsaft over æble og avocado, for at de ikke bliver brune. Dette er ikke nødvendigt, hvis den skal serveres med det samme.
  7. Bland det kogte pasta med de stegte grøntsager, æbletern og avocado.
  8. Vend evt. pastasalaten med lidt pesto, hvis du har en liggende. Du kan også servere hummus ved siden af.
Recipe by Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2018/09/groenkaalspastasalat/