Indbagte pastinak-hapsere med persillepesto
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Skønne pastinak-hapsere med persillepesto. En skøn måde at bruge den lokale grøntsag på. Kan også vendes i andre mariander, f.eks. barbecue sauce. Hvis de skal laves til børn, kan du justere ingredienserne, så de passer til dit barns smagsløg og vælge en mariande de kan lide. En sjov måde at "gemme" grøntsagerne på.
Af:
Opskrift til: snacks til 4 personer
Ingredienser
  • ca. 1 kg pastinakker
  • 200 g kikærtemel (eller hvedemel)
  • 1 tsk tørret gurkemeje (kan undlades)
  • 1 tsk løgpulver
  • Havsalt
  • Friskkværnet peber
  • ca. 2 dl vand
  • Persillepesto
  • 2 håndfulde (et bundt) frisk persille, alm og bredbladet kan bruges
  • 1 dl saltede peanuts*
  • 2 fed hvidløg
  • ca. ½ dl koldpresset olie, f.eks. tidselolie eller olivenolie
  • 2 spsk vegansk neutral smøreost** eller havrefraiche (kan undlades)
Fremgangsmåde
  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Skrub og skræl pastinakkerne. Hvis du bruger helt friskopgravede pastinakker som jeg gjorde, behøver du ikke skrælle dem.
  3. Skær enderne af og skær pastinakkerne i små stykker, som vist på ovenstående billede, med en maks tykkelse på ca. 2 cm.
  4. Læg stykkerne på en bagerist med bagepapir og forbag dem i ovnen i ca. 20 minutter.
  5. Imens laves en dej. Bland kikærtemel, tørret gurkemeje, løgpulver, lidt salt og peber og vand. Så konistensen er som en tyk pandekagedej.
  6. Tag de forbagte pastinakstykker af bagepapireret og vend dem én efter én i dejen. Læg dem tilbage på bagepariret, som vist på ovenstående billede. Bag dem igen i yderligere 15 minutter.
  7. Imens laves perstillepesto. Blend persille, peanuts, hvidløg og olie i en foodprocessor eller minihakker (du kan også bruge en god blender).
  8. Tilsæt vegansk smøreost eller havrefraiche, alternativt mere olie, hvis du ikke har smøreost eller havrefraice liggende.
  9. Da peanuts indeholder salt, er det ikke sikkert du behøver at salte pestoen yderligere, men den skal selvfølgelig smages til. Hvis du bruger andre nødder eller kerner, skal du tilsætte salt.
  10. Vend de indbagte pastinakstykker i pestoen og server med det samme.
  11. Jeg serverede en grønkålssalat og stegte squash til.
Noter
*Hvis du ikke tåler peanuts, kan andre nødder, f.eks. cashewnødder bruges. Hvis du hverken tåler nødder eller peanuts kan du i stedet bruges solsikke- eller græskarkerner.
**Jeg købte en vegansk smøreost i min lokale helsekost. Havrefraiche kan købes under navnet Oatly på Coop.dk eller i Irma, eller under navnet Yosa i Bilka og Føtex.
Recipe by Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2018/09/indbagte-pastinak-hapsere-med-persillepesto/