Squash med Mexicansk Inspireret Fyld
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Nem og velsmagende hverdagsret.
Af:
Opskrift til: 4 personer
Ingredienser
  • 200 g brune ris
  • 1 rødløg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 frisk chili (kan undlades)
  • 2 tsk sød paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 400 g hakkede tomater
  • 1 spsk tomatkoncentrat
  • 240 g kogte kidney bønner (svarer til en dåse drænede bønner)
  • En lille dåse sukkerfri majs
  • 1 kæmpe squash (eller to almindelige)
  • olie til stegning
  • friskkværnet peber
  • havsalt eller urtesalt
  • Topping
  • Evt. vegansk ost
  • 2 avocadoer
  • finthakket rød spidskål, spinat eller anden salat
  • salsa
Fremgangsmåde
  1. Kog de brune ris efter pakkens anvisning.
  2. Hak løg, hvidløg og chili fint og steg på en pande sammen med krydderier i en smule olie. Steg indtil løg er let brunede.
  3. Tilsæt hakkede tomater og tomatkoncentrat, rør rundt på panden.
  4. Tilsæt de kogte ris, bønner og majs. Tag panden af varmen og stil den til side.
  5. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  6. Skær squash over på langs og fjern kernerne.
  7. Smør et fad med olie og læg de udhulede squash deri. Fyld dem med det stegte fyld og top evt. med vegansk ost.
  8. Bag de fyldte squash i ovnen i ca. 35-40 minutter, afhængig af squashens størrelse. Prik med en skarp kniv eller en gaffel inden du tager dem ud, for at mærke om de er blevet bløde nok.
  9. Top med finthakket kål eller salat, avocadotern og salsa.
  10. Server fadet på bordet med en spatel som du kan bruge til, at skære stykker ud med. Evt. en kniv, men pas på at du ikke laver ridser i fadet.
Recipe by Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2018/09/squash-med-mexicansk-inspireret-fyld/