Grillet kartoffelsalat med rucola, peberfrugtspesto og ristede valnødder
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Nye kartofler = dansk sommer. Og så lige på grillen, så kartoflerne får en lækker skorpe. Vendt med frisk rucola, en lækker pesto og ristede valnødder.
Af:
Opskrift til: tilbehør til 4 personer
Ingredienser
  • 1 kg nye kartofler
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 spsk soltørrede tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g valnødder
  • 100 g rucola
  • Olivenolie
  • Friskkværnet peber
  • Urtesalt
Fremgangsmåde
  1. Skrub de nye kartofler og kog dem i saltet vand i 6-8 minutter (afhængig af kartoflernes størrelse) og lad dem trække i det varme vand med låget på i yderligere 5-7 minutter.
  2. Lad kartoflerne køle af, skær dem over i halve, læg dem i en skål og vend de halve kartofler i 2-3 spsk olivenolie, så de er klar til grillen.
  3. Åben peberfrugt og pil kerner og stængel fra. Grill de to halve peberfrugter, så de bliver godt brune, men ikke brændte.
  4. Læg derefter de halve olievendte kartoffelstykker på grillen og grill dem på begge sider.
  5. Hak grillet peberfrugt og soltørrede tomater fint, brug gerne en minihakker. Bland dem sammen i en skål, tilsæt et presset fed hvidløg, en spiskeskefuld olivenolie. Smag til med friskkværnet peber og urtesalt.
  6. Hak valnødder fint og rist dem på en pande med en smule olie, så de får en smule farve, de skal ikke være brændte.
  7. Saml din salat ved at vende frisk rucola og grillede kartofler med peberfrugtssalsa. Drys med de ristede valnødder.
  8. Server salaten som tilbehør til sommerens grillmad.
Recipe by Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2018/06/grillet-kartoffelsalat-med-rucola-peberfrugtspesto-og-ristede-valnoedder/