Blomkåls Bites med Barbecue Sauce
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Et grønt og sundt alternativ til hotwings lavet på blomkål.
Af:
Opskrift til: 4 personer
Ingredienser
  • Indbagte blomkålsstykker
  • 1 blomkålshoved
  • 150 gram kikærtemel eller hvedemel
  • ca. 1,5-2 dl vand
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • Barbecuesauce
  • 0,5 dl olivenolie
  • 2 dl ketchup
  • 1 spsk. peanutbutter
  • 1-2 spsk. kokossukker eller rørsukker (kan undlades)
  • 1 spsk. æbleeddike cider
  • 2 tsk. røget paprika
  • 1-2 tsk chiliflager eller 1 frisk chili
  • 2 fed hvidløg
  • Sojasauce eller salt efter smag
Fremgangsmåde
  1. Skær blomkål i mindre stykker/buketter. Bland en dej af kikærtemel (eller hvedemel), vand, pres to hvidløg med og tilsæt lidt salt og peber.
  2. Pisk dejen godt sammen, så der ikke er klumper tilbage.
  3. Dyp blomkålsstykkerne i dejen én efter én og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Bag de indbagte blomkål ved 200 grader i ca. 10-15 mintter til de er gylden brune.
  5. Lav nu barbecuesauce, medmindre du bruger en færdiglavet fra butikken. Bland olie, ketchup, peanutbutter, kokossukker, æbleeddikecider, røget paprika, chili og hvidløg.
  6. Blend dem godt sammen i en foodprocessor.
  7. Smag til sidst til med sojasauce eller salt og evt. lidt ekstra røget paprika.
  8. Tag nu de forbagte blomkålsbuketter ud af ovnen og skær dem til, hvis overskydende dej skulle side på stykkerne.
  9. Læg de forbagte blomkålsbuketter i et oliesmurt ildfast fad og hæld barbecuesaucen over.
  10. Bag nu fadet i den varme ovn i ca. 20 minutter til barbecuesaucen har sat sig på blomkålsstykkerne.
  11. Stik en gaffel igennem blomkålene. Når gaflen går let igennem er de klar.
  12. Server med frisk salat og eksempelvis en dip af neutral havre- eller sojayoghurt blandet op med lidt løgpulver.
Recipe by Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2014/03/blomkaalsbites/