Blomkålssalat med boghvedekerner, grillede squash og peberfrugt
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
En mættende og smagfuld sommersalat med blomkål. boghvedekerner og grillede squashskiver.
Af:
Opskrift til: tilbehør til 4 personer
Ingredienser
  • 200 g hele boghvedekerner
  • 1 blomkålshoved
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 squash
  • 1-2 røde snackpeber
  • olie til stegning
  • friskkværnet peber
  • havsalt
Fremgangsmåde
  1. Skyl og kog boghvedekerner i det dobbelte vand med en smule salt i ca. 15 minutter, indtil de er kogte, men stadig har lidt bid.
  2. Skær blomkål ud i små buketter. Varm en pande og svits karry og gurkemeje kortvarigt. Tilsæt olie og blomkålsbuketterne. Steg dem mens du vender rundt i dem ofte. Steg dem i ca. 5-7 minutter, men sørg for at de stadig har bid. Krydr også med en smule salt og peber.
  3. Skær squash i ca. 1 cm tykke skiver og grill dem på grillen.
  4. Skær rød peber i skiver.
  5. Anret en salat med de kogte boghvedekerner, karrystegt blomkål, grillede squashskiver og peberfrugt.
  6. Server salaten med hummus eller tahindressing (se link længere oppe i indlægget).
Recipe by Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2018/05/blomkaalssalat-med-boghvedekerner-grillede-squash-og-peberfrugt/