Linsesalat og tahindressing med soltørrede tomater
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
En simpel og velsmagende linsesalat med frisk spinat, gulerødder og oliven. Serveret med en lækker tahindressing med soltørrede tomater.
Af:
Opskrift til: 2 personer
Ingredienser
  • 100 g tørrede grønne linser
  • havsalt
  • 100 g frisk babyspinat
  • 4 gulerødder
  • 1 håndfuld sorte oliven u. sten
  • Tahindressing med soltørrede tomater
  • 3 spsk tahin
  • 1 stor håndfuld soltørrede tomater, f.eks. dem i olie
  • vand efter behov
Fremgangsmåde
  1. Skyl og kog linser i det dobbelte vand med en smule salt i ca. 20 minutter til linserne er kogte, men stadig har bid.
  2. Skyl den friske spinat og gulerødder. Skær gulerødderne i tynde skiver.
  3. Skær også oliven i tynde skiver.
  4. Anret en salat med de kogte linser, spinat, gulerødder og oliven. Server med dressingen.
  5. Dressing: Blend tahin, soltørrede tomater og en smule vand.
  6. Tilsæt en lille smule vand lidt efter lidt og blend, indtil du før den ønskede konsistens a la en dressing.
  7. Server dressingen til salater, f.eks. ovenstående. Kan også bruges i sandwiches, wraps mm.
Recipe by Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2018/05/linsesalat-tahindressing-soltorrede-tomater/