Mexi-deller med bønner, majs og tomat
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Lækre små deller med bønner, valnødder, chili og hvidløg.
Af:
Opskrift til: 4 personer
Ingredienser
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 frisk chili (kan undlades)
  • 80 g valnødder
  • 480 g kogte kidneybønner (svarer til to dåser drænede bønner)
  • 1 spsk tomatkoncentrat
  • 75 g sukkerfri majs fra dåse
  • 4 spsk kikærtemel eller hvedemel
  • havsalt og friskkværnet peber
  • Olie til stegning
Fremgangsmåde
  1. Hak løg, hvidløg, chili og valnødder du kan bruge en foodprocessor, hvis du har en. Alternativt, kan du hakke dem fint med en kniv.
  2. Tilsæt bønner og puls, så bønnerne bliver blendet delvist, men der stadig er bid. Brug en stavblender til at blende bønnerne, hvis du ikke har en foodprocessor.
  3. Vend de hakkede ingredienser med tomatkoncentrat, majs og kikærtemel. Krydr med salt og peber.
  4. Lad farsen hvile en halv times tid før stegning for, at ingredienserne binder godt sammen. Hvis dejen er for våd, kan du tilsætte lidt ekstra mel.
  5. Hvis du laver farsen aftenen i forvejen, er det en god idé at lade den stå ved stuetemperatur i en halv times tid før stegning.
  6. Varm en pande og steg dellerne med en smule olie ved middel varme. Du kan også lave større bøffer, men sørg for at de ikke blive for tykke.
  7. Server med mexicansk tilbehør. F.eks. spinat, avocado, rødløg, salsa, havrefraiche.
Noter
Vælg kikærtemel for glutenfri udgave
Recipe by Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2018/04/mexi-deller-med-boenner-majs-og-tomat/