Granola med boghvede, cashewnødder og tranebærpulver
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Nem kornfri og glutenfri granola med en masse gode fedtstoffer. Jeg foretrækker min granola sammen med havre- eller kokosyoghurt, eller med mandelmælk og friske bær.
Af:
Opskrift til: 10 portioner
Ingredienser
  • 100 g græskarkerner
  • 100 g sesamfrø
  • 200 g boghvedeflager/knækket boghvede
  • 100 g usaltede cashewnødder
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 knivspids havsalt
  • 0.5 dl sirup efter eget valg, f.eks. kokospalmesirup
  • 2 tsk tranebærpulver (jeg har brugt den fra Urtekram)
Fremgangsmåde
  1. Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
  2. Bland græskarkerner, sesamfrø og boghvedeflager i en skål.
  3. Hak cashewnødder groft og bland dem med i skålen.
  4. Tilsæt vaniljepulver og havsalt.
  5. Vend hele blandingen med sirup, brug gerne hænderne til at blande det hele godt sammen.
  6. Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Bag din granola i 15-20 minutter, rør gerne rundt i granolaen undervejs.
  8. Lad din granola køle af på bagepladen og vend den bagte granola med tranebærpulver.
  9. Hæld granolaen på et lufttæt glas, når granolaen er helt kold og sprød.
  10. Jeg serverer min granola til havreyoghurt, hjemmelavet kokosyoghurt eller mandelmælk og frisk frugt.
Recipe by Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2018/04/granola-med-boghvede-cashewnoedder-og-tranebaerpulver/