Quinoagryde med rød karry, peanutbutter og gurkemeje
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Nem, proteinrig og mættende gryderet med en masse gode ingredienser til immunforsvaret.
Af:
Opskrift til: 2 personer
Ingredienser
  • 2 tsk kokosolie
  • 2-3 tsk rød karrypasta
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 små rødløg
  • 2-6 fed hvidløg
  • 1 lille gurkemejerod (4-5 cm)
  • 2 spsk peanut butter
  • 400 g hakkede tomater
  • 200 g quinoa, jeg bruger rød quinoa (ukogt)
  • 400 g kokosmælk
  • Sojasauce eller havsalt
  • Havrefraiche eller sojayoghurt til servering
Fremgangsmåde
  1. Varm en gryde med kokosolie, rist krydderier og karrypasta.
  2. Hak rødløg og hvidløg helt fint, riv frisk gurkemeje og svits med i gryden.
  3. Tilsæt peanutbutter og hakkede tomater, sørg for at peanutbutter smelter godt, så der ikke er klumper.
  4. Tilsæt de ukogte quinoafrø og kokosmælk. Lad retten simre i ca. 15 minutter til quinoa er kogt igennem.
  5. Smag retten til med ekstra karrypasta og sojasauce, hvis nødvendigt.
  6. Server din quinoagryde med en klat havrefraiche, sojayoghurt eller lignende.
Recipe by Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2018/02/quinoagryde-med-roed-karry-peanutbutter-og-gurkemeje/