Chili sin carne med et lille twist
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
En fyldig og mættende gryderet der er super nem, at lave i en travl hverdag.
Af:
Opskrift til: 2-3 personer
Ingredienser
  • Olie til stegning
  • 1 tsk paprika
  • 1-2 tsk chiliflager eller 1 frisk chili (juster efter smag)
  • 1 tsk spidskommen
  • ½ tsk kanel
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stor gulerod
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1,5 dl kogende vand
  • ½ tsk grøntsagsbouillonpulver
  • 1 spsk tomatkoncentrat
  • 1-2 spsk finthakkede soltørrede tomater
  • 10 g mørk chokolade (gerne 85%)
  • 80 g valnødder
  • 80 g kogte kidney bønner (svarer til en dåse Det Lille Twist fra Bonduelle)
  • 80 g søde majs (svarer til en dåse Det Lille Twist fra Bonduelle)
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Til servering:
  • Brune ris (kan også erstattes af f.eks. quinoa, perlebyg eller lignende)
  • Havrefraiche eller sojayoghurt
  • Avocado
Fremgangsmåde
  1. Hvis du vil servere brune ris til, så sørg for at sætte dem over inden du begynder på gryderetten. Kog dem efter pakkens anvisning.
  2. Varm en gryde med lidt olie og svits krydderierne.
  3. Hak løg og hvidløg fint, svits med i gryden til løgene er gennemsigtige.
  4. Skær gulerod i fine små tern og steg dem med under omrøring.
  5. Tilsæt hakkede tomater. Bland kogende vand med grøntsagsbouillon og tilsæt også i gryden sammen med tomatkoncentrat, soltørrede tomater og mørk chokolade.
  6. Læg låg på gryden og lad retten simre i 5-7 minutter ved middel varme indtil gulerødderne er kogte, men stadig har en smule bid. Sørg for at røre til bunds i ny og næ.
  7. Hak valnødder fint og tilsæt i gryden sammen med kogte kidney bønner og søde majs.
  8. Lad retten simre ved lav varme et par minutter og smag til sidst til med salt og peber. Du kan også tilsætte ekstra chili, hvis du ikke synes retten er blevet stærk nok.
  9. Server gryderetten med kogte brune ris, avocado og havrefraiche eller sojayoghurt.
Noter
Hvis du ikke tåler nødder, kan de erstattes af knuste solsikkekerner eller finthakkede svampe
Recipe by Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2018/02/chili-sin-carne/