Vegansk smørrebrød og opskrift på æggefri panering
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Panering uden æg er nemt nok, og den kan bruges til de fleste grøntsager. Jeg giver dig her et par forslag til, hvordan du nemt kan lave sprøde grøntsager i ovnen. Perfekt når du skal lave vegansk smørrebrød.
Af:
Type: Æggefri panering
Ingredienser
  • 150 g kikærte- eller hvedemel
  • 4 spsk gærflager (kan undlades)
  • 2 tsk løg- eller hvidløgspulver
  • 1 knivspids salt
  • ca. 2 dl vand
  • ca. 100 g rasp eller knuste sukkerfri cornflakes
  • Oliespray (kan undlades)
  • Vælg mellem:
  • 2 avocado, 2 store tomater, 200 g frosne grønne bønner, 2 store løg eller 150 g pastinakker.
Fremgangsmåde
  1. Pisk mel, gær ager, løgpulver og vand sammen til en konsistens, der minder om tyk pandekagedej.
  2. Avocado: skær avocadokødet ud i ca. 1 cm tykke afange skiver. Tilsæt evt. en smule citron- eller limesaft til dejen, vend avocadoskiverne først i dejen og herefter i rasp.
  3. Læg dem på en bagellade beklædt med bagepapir og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 10-12 minutter.
  4. Server dem med det samme som en lækker sprød snack eller i vegansk sushi.
  5. Tomat: skær tomaterne i ca. 1 cm tykke skiver.
  6. Vend dem først i dejen og herefter i rasp.
  7. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 12-14 minutter.
  8. Server på rugbrød med vegansk mayo, tangkaviar og en skive citron.
  9. Bønnefritter: hæld kogende vand over de frosne bønner, si vandet fra, når bønnerne er tøet op, og lad dem køle helt af.
  10. Vend dem først i dejen og herefter rasp.
  11. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 10-12 minutter.
  12. Server dem med det samme, f.eks. med guacamole som dip.
  13. Løgringe: skær løget i ca. 1 cm brede ringe.
  14. Vend dem først i dejen og derefter i rasp.
  15. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter, hold godt øje med dem. Kan også steges på en varm pande med olie.
  16. Server dem med det samme, f.eks. i en veggieburger.
  17. Pastinak (krigsfisk): Skræl pastinakker og skær dem i ca. ½ cm aflange skiver. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og forbag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 10 minutter.
  18. Vend nu de forbagte pastinakker i dejen og derefter i rasp.
  19. Kan både steges på panden i olie eller bages i ovnen i ca. 10-15 minutter (til de er gyldne).
  20. Server med hjemmerørt remoulade og tangcaviar, som du ville servere en fiskefilet.
  21. TIP: For det flotteste resultat kan de panerede grøntsager med fordel sprayes med olie, inden de bages i ovnen.
Recipe by Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2017/11/vegansk-smoerrebroed-aeggefri-panering/