Risengrød på mandelmælk
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Risengrød som jeg husker den fra min barndom - bare endnu bedre! Denne risengrød er lavet på mandelmælk der giver en skøn cremet risengrød der smager fantastisk.
Af:
Opskrift til: 4-5 personer
Ingredienser
  • 2 dl vand
  • 1 liter mandelmælk
  • 2 dl (190 g) grødris
  • En knivspids havsalt
  • Til servering:
  • 2 spsk kokossukker
  • 1 tsk kanel
  • Naturli smørbar som smørklat
Fremgangsmåde
  1. Bring vand i kog, tilsæt ris og en knivspids salt. Lad det koge et par minutter.
  2. Tilsæt herefter mandelmælk lidt efter lidt under omrøring imens grøden simrer.
  3. Jeg bruger gerne de første 15-20 minutter på, at røre imens jeg langsomt tilsætter mere og mere mandelmælk, da jeg synes det giver det bedste resultat. Hvis du ikke er lige så tålmodig, kan du tilsætte det hele på én gang.
  4. Skru ned til lav varme og lad det småkoge under låg i ca. 40-45 minutter.
  5. Rør godt igennem grøden med jævne mellemrum.
  6. Smag på din grød, så du ved om den er kogt færdig inden du tager den af varmen. Har grøden fået lidt for meget og er blevet tør, kan du altid røre lidt ekstra plantemælk i.
  7. Bland kokossukker og kanel og server den til den færdige risengrød sammen med en klat plantebaseret smørbar.
  8. Brug gerne resterne af din risengrød til ris a la mande eller klatkager.
Noter
Kogetiden afhænger af, hvilke grødris du bruger. Læs kogetiden på pakken og juster opskriften efter det.
Recipe by Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2014/11/risengroed-paa-mandelmaelk/