Sprød galette med rødbede og porrer
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Galette med rødbede, porrer og hvidløg, sammen med en skøn creme af havrefraiche estragon og sennep.
Af:
Ingredienser
  • Dej:
  • 1 loppefrøæg (1 spsk loppefrøskaller + 1 dl vand)
  • 150 g hvedemel
  • 150 g majsmel
  • 1 tsk havsalt
  • 1 spsk sukker, f.eks. kokossukker
  • 1,5 dl olivenolie
  • Fyld:
  • 3 spsk havrefraiche, f.eks. Yosa eller Oatly*
  • 1 tsk sennep
  • 1-2 tsk tørret estragon
  • 1 lille rødbede
  • 1 porre
  • 2 fed hvidløg
  • Friskkværnet peber
  • Havsalt
  • Olivenolie til pensling
  • Topping:
  • En håndfuld frisk spinat
  • En smule agavesirup (Kan undlades)
  • Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
  1. Rør et loppefrøæg sammen: rør loppefrøskaller sammen med 1 dl vand og lad det stå og trække i 5 minutter. Dette erstatter et æg.
  2. Bland hvedemel, majsmel, salt og sukker i en skål og tilsæt olivenolie lidt efter lidt under omrøring. Dette giver en smuldrende blanding.
  3. Tilsæt dit loppefrøæg til dejen og rør det godt sammen. Saml til sidst dejen med fingrene, sørg for at hele loppefrøægget er fordelt godt i dejen.
  4. Lad dejen stå og hvile i ca. 15-30 minutter - du kan også lave dejen på forhånd, f.eks. dagen før, ved at pakke den ind i film og lægge den i køleskabet.
  5. Tryk dejen godt sammen og læg den på et stykke bagepapir. Læg endnu et stykke bagepapir over dejen og rul den ud til en rund cirkel med en kagerulle. Rul dejen ud så den bliver så tynd som muligt.
  6. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft og lad en bageplade blive varm i ovnen.
  7. Fyld: Bland havrefraiche op med sennep og estragon og fordel det på dejen. Undlad at smøre helt ud til kanten, hav gerne 3-4 cm fri for fyld rundt i kanten af dejen.
  8. Skræl rødbede og snit det i helt tynde skiver med et mandolinjern (eller med en skarp kniv). Fordel de tynde skiver på dejen.
  9. Skær ligeledes porrer og hvidløg i skiver og fordel det over rødbederne.
  10. Kværn rigeligt peber og lidt salt over fyldet.
  11. Fold nu kanterne, hvor der ikke er fyld, ind over fyldet, imens du overlapper og trykker dejen sammen.
  12. Pensl eller spray kanten med en smule olivenolie.
  13. Tag nu den varme bageplade ud af ovnen og tryk den ind mod bordkanten imens du forsigtigt hiver bagepapiret med din galette over på den varme bageplade.
  14. Bag din galette i ovnen i ca. 30 minutter (+-) til kanten bliver let gylden og sprød.
  15. Hak spinat helt fint og drys over den færdige pizza. Hæld evt. en smule sirup over din galette til sidst.
  16. Skær den ud som du normalt ville skære pizza i trekantede stykker. Den er nu klar til at blive serveret.
Noter
Havrefraiche kan købes i Bilka og Føtex af mærket Yosa (øko), samt i Irma og på Coop.dk af mærket Oatly.

Glutenfri tip: Erstat hvedemel med boghvedemel eller rismel
Recipe by Sunde og plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2017/10/25/galette-med-estragoncreme-roedbede-og-porrer/