Efterårsbowl og den skønneste hampe dressing med dild
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
En skøn og velsmagende efterårsskål med grønkål, søde kartofler, perlebyg og avocado. Toppet med en skøn dild dressing lavet på hampefrø. Mit bud på et velsmagende måltid der både kan fungere som frokost og aftensmad.
Af:
Opskrift til: 4 personer
Ingredienser
  • 300 g perlebyg, hvedekerner eller boghvedekerner
  • 500 g søde kartofler eller butternut squash
  • Tørret timian
  • 300 g grønkål
  • 2 avocado (1/2 per person)
  • Olivenolie
  • Dressing:
  • 100 g afskallede hampefrø
  • 2 dl vand
  • 1 lille fed hvidløg
  • 1 tsk tørret dild
  • Urtesalt eller havsalt
  • Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
  1. Skyl og kog perlebyg, eller hvad du nu vælger, at bruge, efter pakkens anvisning.
  2. Skyl de søde kartofler og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver (det samme gælder for butternut squash).
  3. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl eller spray med lidt olivenolie, drys med timian og evt. lidt salt.
  4. Bag de søde kartofler ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter, til du let kan stikke en gaffel igennem dem.
  5. Skyl grønkål og skær stænglerne fra. Skær grønkålen i grove stykker. Svits grønkål let på pande med lidt olie, så det bare lige hurtigt bliver tilberedt, men stadig er sprødt.
  6. Lav dressing: Hæld hampefrø, vand, hvidløg og dild i en blender.
  7. Blend dressingen godt igennem.
  8. Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra dild. Hvis du laver dressingen i god tid og den får lov til, at stå og trække i køleskabet, smager den af endnu mere.
  9. Anret din efterårsbowl som vist på billedet med de kogte perlebyg, let stegt grønkål, skær de søde kartofler i tern og skær de to avocadoer ud i tern. Top med den skønne hampedressing.
Recipe by Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2017/10/efteraarssalat-med-hampedressing/