Æblebrød med kaffe og crumble
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
En skøn og smagfuld kage med æble, kanel og kaffe. Toppet med crumble! Perfekt til kaffen.
Af:
Opskrift til: 8 personer
Ingredienser
  • 2 dl æblemos
  • 2.5 dl stærk kaffe
  • 2 dl plantemælk, f.eks. havremælk, mandelmælk eller rismælk
  • ½ dl rapsolie
  • 100 g havregryn
  • 150 g kokossukker, rørsukker eller almindeligt hvidt sukker
  • 300 g hvedemel
  • ½ tsk kardemomme
  • 3 tsk kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 knivspids salt
  • Olie til smørelse
  • Crumble:
  • 1 æble
  • 50 g grovvalsede havregryn
  • 50 g finvalsede havregryn
  • 1 spsk mel
  • 1 dl ahornsirup
Fremgangsmåde
  1. Bland æblemos, kaffe, plantemælk og olie i en skål.
  2. Tilsæt havregryn og sukker og rør det sammen med de våde ingredienser.
  3. Bland hvedemel, kardemomme, kanel, bagepulver, natron og en knivspids salt i en skål for sig selv.
  4. Sigt (igennem en si) melblandingen i skålen med de våde ingredienser lidt efter lidt under omrøring.
  5. Bland det hele godt sammen.
  6. Smør en slip-let brødform med olie (jeg bruger en form der måler 30x11x7 fra Blomsterberg).
  7. Fordel dejen i formen.
  8. Lav nu din crumble. Hak æble i små fine tern eller tynde skiver. Bland med havregryn, mel og sirup og rør det hele godt sammen.
  9. Fordel din crumble i et jævnt lag udover kagen i brødformen. Tryk den forsigtigt ned i dejen.
  10. Bag nu dit æblebrød ved 180 grader varmluft i ca. 50 minutter.
  11. Lad kagen køle af inden servering, den må gerne stadig være lidt lun, men det er vigtigt, at du ikke skærer den ud, med det samme den kommer ud af ovnen.
  12. Server f.eks. kagen med en friskbrygget kop kaffe og en klat havrefraice eller en tyk sojayoghurt.
  13. Bemærk!: Bagetiden kan variere afhængig af din ovn og størrelsen på din brødform. Tjek om kagen er færdig, ved at stikke en skarp kniv forsigtigt igennem midten af kagen. Hvis der stadig hænger våd dej ved, skal kagen bage lidt længere.
Recipe by Sunde og plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2017/09/20/aeblebroed-kaffe-crumble/