Cremet pastasauce med røde peberfrugter og paprika
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Af: Johanne Mosgaard
Opskrift til: 4 personer
- 1 spsk olivenolie
- 1 rødløg
- 2 røde peberfrugter
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk soltørrede tomater
- 1 tsk stærk paprika
- 2,5 dl vegetabilsk madlavningsfløde, f.eks. havre- eller sojafløde
- Friskkværnet peber
- Havsalt
- Til servering
- 200 g champignon
- 500 g pasta, f.eks. frisk fettuccine (se opskrift på vegansk frisk pasta i min kogebog Grønskolling)
- Frisk basilikum
- Skær løg og peberfrugter i grove stykker.
- Varm en pande med olie og svits de hakkede løg og peberfrugter til de er godt brunede.
- Hæld de stegte grøntsager, soltørrede tomater og paprika i en blender og blend det godt igennem.
- Tilsæt madlavningsfløde, rigeligt friskkværnet peber og lidt salt.
- Blend igen og smag til med ekstra paprika, peber og salt.
- Kog pasta efter pakkens anvisning. Har du lavet hjemmelavet frisk pasta, skal det koges i 2-3 minutter i letsaltet vand.
- Skær champignon i små stykker. Brug panden fra tidligere og steg dem godt igennem.
- Hæld vandet fra pastaen og hæld det på panden med champignon.
- Hæld nu din sauce over retten og lad det simre kortvarigt.
- Pastaretten er nu klar til at blive serveret med frisk basilikum.
Recipe by Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2017/09/cremet-pastasauce-peberfrugter-og-paprika/
3.5.3226