Vegansk nøddeost (med cashewnødder)
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Vegansk alternativ til ost baseret på nødder. En skøn og cremet nøddeost der er perfekt til at smøre på knækbrød eller brug som topping på salater.
Af:
Opskrift til: 4 personer
Ingredienser
  • 200 g usaltede cashewnødder
  • 1 citron, saft heraf
  • 2-3 tsk æblecidereddike
  • 1 dl gærflager
  • 1 knivspids havsalt
  • 1 osteklæde eller rent viskestykke
Fremgangsmåde
  1. Stil nødderne i blød i mindst 6 timer, gerne natten over.
  2. Hæld vandet fra, og blend nødderne fuldstændig i en foodprocessor eller kraftig blender sammen med citronsaft, æblecidereddike, gærflager og salt, til det bliver en cremet masse.
  3. Læg en si i en skål, og dæk sien med et osteklæde.
  4. Hæld den blendede masse i osteklædet, og luk til med elastik eller snor.
  5. Lad osteklædet stå på en si over en skål i køleskabet i 12-24 timer.
  6. Åben forsigtigt dit osteklæde og tag den færdige nøddeost ud.
  7. Server som del af et snackbrod som vist på billedet eller brug det som topping på salater.
Noter
Tip: Tilsæt evt. friske kryddeurter, f.eks. dild eller krydderier for smag.
Recipe by Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2017/07/vegansk-noeddeost/