Crispy granola med poppet quinoa og bær
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
En lækker og sprød granola sødet med agavesirup og æble juice og et syrligt twist fra frysetørrede bær.
Af:
Type: Morgenmad
Opskrift til: Et stort glas
Ingredienser
  • 300 g grovvalsede havregryn
  • 200 g finvalsede havregryn
  • 75 g poppet quinoa
  • 150 g græskarkerner
  • 6 spsk frysetørrede bær, f.eks. hindbær og blåbær
  • 1 knivspids havsalt
  • 3 spsk smeltet kokosolie
  • 0.5 dl agavesirup eller ahornsirup
  • 0.5 dl æblejuice
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  2. Bland havregryn, poppet quinoa, græskarkerner, frysetørrede bær og en knivspids salt.
  3. Tilsæt smeltet kokosolie, sirup og æblejuice.
  4. Bland det hele godt sammen med fingrene så det bliver blandet godt sammen.
  5. Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir
  6. Bag din granola i ca. 15 minutter (afhængig af din ovn) hold godt øje med den, så din granola ikke bliver brændt.
  7. Lad den køle helt af på bagepladen og hæld din granola i en lufttæt beholder.
  8. Brug din granola på smoothiebowls, vegansk yoghurt eller med havremælk og frisk frugt.
Noter
Glutenfri tip: brug glutenfri havregryn
Recipe by Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2017/06/crispy-granola-med-poppet-quinoa-og-baer/