Proteinvafler med banan og vanilje
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Proteinvafler til dig, der er fysisk aktiv eller blot ønsker, at vaflerne skal mætte mere end traditionelle dessertvafler. Jeg bruger risproteinpulver med vaniljesmag. Har du ikke proteinpulver, kan du erstatte med et par ekstra spiseskefulde mel.
Af:
Opskrift til: 2 personer
Ingredienser
  • 1 moden banan
  • 3 dl plantemælk, f.eks. havre- eller rismælk
  • 80 g havregryn
  • 2 spsk fuldkornsmel, f.eks. fuldkornsspeltmel
  • 20 g risprotein med vaniljesmag (link til proteinpulver
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk vaniljepulver
  • ½ tsk stødt kanel
  • Kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
  1. Blend banan og plantemælk godt sammen.
  2. Tilsæt havregryn, fuldkornsmel, bagepulver, vaniljepulver og kanel.
  3. Blend det hee godt sammen og lad dejen stå og trække i 10-15 minutter.
  4. Varm vaffeljernet op.
  5. Smelt en smule kokosolie på jernet, når lampen lyser grønt.
  6. Hæld derefter ca. 1 dl dej på vaffeljernet, luk låget og lad vaflerne bage, indtil lampen igen lyser grønt - lad dig ikke friste til at åbne vaffeljernet før tid. Sådan fortsætter du med al dejen.
  7. Server vaflerne med mørk sirup og friske bær.
Noter
Glutenfri tip: Benyt glutenfri havregryn og erstat fuldkornsmel med rismel eller hirsemel.
Recipe by Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2017/05/proteinvafler-med-banan-og-vanilje/