Blomkålssalat med blåbær og cashewdressing
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Jeg er vild med blomkål. Blomkål er en meget alsidig grøntsag, der kan bruges til mange ting og også bruges flere gange i min kogebog. Du finder denne opskrift på side 73 i min kogebog VEGANSK.
Af:
Opskrift til: 4 personer
Ingredienser
  • ½ blomkålshoved
  • 100 g soltørrede tomater
  • 1 bakke blåbær
  • 100 g rucola
  • Cashewdressing
  • 100 g cashewnødder (lægges i blød i mindst 2 timer)
  • ca. 2 dl vand
  • 1 spsk æblecidereddike
  • saft af ½ citron
  • havsalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
  1. Skær blomkål i mindre stykker og riv det groft. Hak soltørrede tomater fint.
  2. Vend revet blomkål med de hakkede soltørrede tomater og rucola og top med blåbær.
  3. Lav cashewdressing: Blend de iblødlagte cashewnødder med nyt vand, æblecidereddike, og citronsaft. Smag til med salt og peber.
  4. Server salaten med den skønne cashewdressing og brug den som tilbehør til andre grønne retter.
Recipe by Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2017/05/blomkaalssalat-med-blaabaer-og-cashewdressing/