Morgenmadsmuffins med nødder og brombær
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Disse skønne muffins er gode som morgenmad, som mellemmåltid eller til når du er på farten. Kan også fint serveres som en sundere dessert.
Af:
Opskrift til: 10 muffins
Ingredienser
  • 100 g sigtet speltmel eller hvedemel
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 100 g havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 tsk vaniljepulver eller korn fra ½ vaniljestang
  • 1 knivspids havsalt
  • 2 modne bananer
  • 2 dl plantemælk, f.eks. havre- eller rismælk
  • 2 spsk sirup, f.eks. agave- eller ahornsirup
  • 100 g nødder efter eget valg
  • ca. 100 g frosne eller friske brombær
Fremgangsmåde
  1. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Blend bananer, plantemælk og sirup i en blender og rør det herefter sammen med de tørre ingredienser. Hak nødderne og rør dem med i dejen.
  2. Fordel dejen i 10 muffinforme - brug enten silikoneforme eller pensl en muffinplade med smeltet kokosolie (jeg anbefaler ikke papirsforme, da muffinsene med stor sandsynlighed vil hænge fast i papiret). Stik til sidst 2-3 brombær i hver muffin.
  3. Varm ovnen op til 200 grader varmluft. Bag muffinsene i midten af ovnen i 20 minutter. Lad dem køle helt af, inden de tages ud af formene. Opbevar dem i køleskabet.
Noter
Glutenfri tip: Erstat sigtet speltmel eller hvedemel med boghvedemel eller hirsemel, og erstat fuldkornshvedemel med glutenfri havremel.
Recipe by Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2017/05/morgenmadsmuffins-med-noedder-og-brombaer/