Veganske æbleskiver
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Æbleskiver uden mælk og æg.
Af:
Opskrift til: Ca. 25 æbleskiver
Ingredienser
  • 300 g sigtet hvedemel
  • 1-1,5 tsk kardemomme
  • 1 knivspids vaniljepulver eller 1 vaniljestang
  • 100 g kokossukker eller almindelig hvidt sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 2,5 dl neutral sojayoghurt eller havrefraiche
  • ca. 3 dl plantemælk, f.eks. havre-, ris-, soja- eller mandelmælk
  • Kokosolie til stegning
Fremgangsmåde
  1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
  2. Tilsæt sojayoghurt/havrefraiche og plantemælk lidt efter lidt. Pisk godt igennem med en håndmixer, så dejen bliver luftig. Dejen skal have konsistens som en tyk pandekagedej.
  3. Lad dejen hvile et kvarters tid inden stegning.
  4. Varm en et æbleskivejern og smelt en smule kokosolie i hvert hul.
  5. Fyld hvert hul med dej, lad det stege et par minutter ved middel varme og vend dem herefter halvvejs rundt. Hvis du gerne vil have dine æbleskiver flotte og runde, kan du her fylde lidt ekstra dej i dine æbleskiver. Vend dem nu helt og bag dem færdige.
  6. Fortsæt med alt dejen.
  7. Server dine æbleskiver med flormelis og en lækker marmelade i juletiden.
Recipe by Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2016/12/veganske-aebleskiver/