Vegansk omelet med stegte grøntsager
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Et vegansk alternativ til omelet baseret på kikærter. Også oplagt til dig der ikke tåler æg.
Af:
Opskrift til: 4 omeletter/pandekager
Ingredienser
  • 100 g kikærtemel
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk karry
  • 1,5-2 dl vand
  • Friskkværnet peber
  • Havsalt
  • Olie til stegning
Fremgangsmåde
  1. Bland kikærtemel, et presset fed hvidløg og karry i en skål. Tilsæt vand lidt efter lidt imens dejen piskes med et piskeris og der ikke er klumper tilbage i dejen.
  2. Varm en stor slip let pande op ved middelhøj varme med en smule olivenolie. Hæld ca. 1 dl dej på panden og fordel det som en tynd pandekage. Steg pandekagerne ca. et minut på hver side.
  3. Server med stegte grøntsager, f.eks. som vist på billedet: stegte svampe, spinat, rød peberfrugt og cherrytomater, serveret med en avocado på toppen.
Recipe by Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2015/06/kikaerte-omelet/