Hokkaido deller
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Lækre græskardeller med røde linser og karrypasta.
Af:
Opskrift til: 4 personer
Ingredienser
  • 100 g tørrede røde linser
  • ca. 150 g groft revet hokkaido græskar (ca. et ½ græskarhoved) eller butternut squash
  • 1 lille løg
  • 2 spsk loppefrøskaller el. 2 tsk fiberHUSK
  • 2 dl vand
  • 100 g havregryn
  • 2 tsk rød karrypasta
  • Friskkværnet peber
  • Havsalt
  • Olie til stegning
Fremgangsmåde
  1. Kog røde linser i ca. 2.5 dl vand i ca. 15 minutter indtil linserne er møre.
  2. Skær græskar op og skrab kernerne ud. Riv græskar groft på et rivejern og pil og hak løg fint.
  3. Bland de kogte linser sammen med revet græskar og finthakket løg.
  4. Bland loppefrøskaller med vand, i en lille skål for sig selv, indtil det bliver en fast masse (det tager et par minutter).
  5. Tilsæt de opblandede loppefrøskaller, havregryn, karrypasta, salt og peber i skålen med græskar, linser og løg. Bland det hele godt sammen.
  6. Form blandingen til små frikadeller og steg dem let på begge sider på en pande med en smule olie til dellerne er gyldne.
  7. Læg nu de forstegte deller på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter (dette giver det bedste resultat!).
  8. Efter min mening får du et både flottere og bedre resultat ved hurtigt at stege dem på panden inden de kommer i ovnen.
  9. Dine deller er perfekte at servere til en lækker salat, i burger eller på madpakken.
Recipe by Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2015/09/hokkaido-deller/