Glutenfrit og mælkefrit softkernebrød der minder om rugbrød.
Af: Johanne Mosgaard
Opskrift til: et stort brød
Ingredienser
3 spsk loppefrøskaller el. 3 tsk fiber HUSK
5 dl lunken vand
1 dl neutral sojayoghurt eller havrefraiche
2 spsk mørk sirup, f.eks. agavesirup
2 spsk olivenolie
100 g hørfrø
100 g græskarkerner
100 g solsikkekerner
1-2 tsk kulør eller carobpulver for rugbrødsfarven
250 g glutenfrit havremel
Ekstra græskarkerner til at drysse ovenpå
Fremgangsmåde
Rør loppefrøskaller op med lunken vand i en stor skål. Lad det stå og trække i 5 minutter, imens du finder de andre ingredienser frem.
Rør sojayoghurt, ahornsirup og olivenolie med og tilsæt alle kernerne.
Tilsæt kulør eller carobpulver for at få den "rigtige" rugbrødsfarve.
Tilsæt havremel lidt efter lidt under omrøring indtil dejen er rimelig fast, det skal stadig være en "våd" dej.
Hæld dejen i mellemstor rugbrødsform (jeg lægger et stykke bagepapir i formen). Skrab dejen ned i formen med en dejskraber. Drys med ekstra græskarkerner på toppen.
Bag brødet ved 200 grader varmluft i ca. en time.
Lad brødet køle HELT af inden det skæres op.
Server en lækker smørespread, avocado eller andet lækkert pålæg.
Recipe by Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2015/09/glutenfrit-softkernebroed/