Ærtesuppe med broccoli og wasabi
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Af:
Opskrift til: 4 personer
Ingredienser
  • 2 porrer
  • kokosolie til stegning
  • 1 broccolihoved
  • 400 g frosne ærter
  • 1 grøntsagsbouillon terning
  • 6 dl vand
  • 1 dåse kokosmælk
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 1 til 2 tsk wasabi pasta
  • Havsalt
  • Til servering: Havrefraiche* eller en neutral sojayoghurt, friske krydderurter og brød.
Fremgangsmåde
  1. Hak porrer groft og svits dem i en stor gryde i lidt olie.
  2. Hak broccoli groft, også gerne stænglen og steg dem sammen med porrerne
  3. Tilsæt de frosne ærter, grøntsagsbouillon terning og vand.
  4. Kog det hele op og lad det herefter simre i 15-20 minutter.
  5. Blend grydens indhold helt igennem med en stavblender når grøntsagerne er kogt igennem.
  6. Tilsæt kokosmælk og stødt ingefær og giv suppen et hurtigt opkog.
  7. Smag til sidst til med wasabi pasta og salt.
  8. Server suppen med sojayoghurt eller havrefraiche friske krydderurter og friskbagt brød.
Noter
*Havrefraiche kan købes af mærket Yosa i Føtex og Bilka eller af mærket Oatly i Irma og på Coop.dk
Recipe by Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2015/08/aertesuppe-wasabi/