Vegansk Koldskål
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Af:
Opskrift til: 4 personer
Ingredienser
  • 400 g soja- eller havreyoghurt, evt. med vaniljesmag
  • 1 liter kold havremælk
  • 3-4 spsk lys sirup, f.eks. ahorn- eller agavesirup
  • ½ tsk vaniljepulver eller 2 tsk vaniljesukker
  • 1 økologisk citron
  • 1 lille knivspids havsalt
Fremgangsmåde
  1. Pisk yoghurt godt sammen med havremælk i en skål.
  2. Tilsæt agavesirup, vaniljepulver og citronsaft og pisk det godt igennem. Smag din koldskål til med ekstra vanilje eller citronsaft. Tilsæt en lille smule salt.
  3. Lad gerne din koldskål stå og trække i køleskabet en halv times før servering.
  4. Server din koldskål med kammerjunker og gerne friske jordbær.
  5. Din koldskål kan holde sig et par dage i køleskabet. Smager allerbedst når den er helt kold.
Noter
Sojayoghurt kan købes af mærket Alpro i større supermarkeder som f.eks. Meny, SuperBrugsen, Kvickly og Føtex.
Havreyoghurt kan købes af mærket Yosa i Bilka og Føtex (nogle Meny butikker har også havreyoghurt).
Recipe by Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard at https://www.englerod.dk/2014/07/koldskaal/