Karrygryde med nudler, tofu og grøntsager

Nem og cremet karrygryde med masser af smag. Selvom retten ikke ser ud af meget, så er det virkelig lækkert. Brug de grøntsager du har liggende eller er på tilbud og smag den til, så den passer til din smag. Herhjemme kan vi godt lide at den har lidt varme fra karrypastaen, men hvis du ikke er til stærk med, så hold igen med det. Tofuen kan også skiftes ud med kikærter og hvis du ikke tåler gluten, så kan du bruge risnudler og tamari.

Ingredienser:

 • 2-3 tsk. medium-stærk karry
 • 1 tsk. tørret citrongræs
 • 1 tsk. miso
 • 2-3 tsk. rød eller gul karrypasta
 • 1 grøntsagsbouillonterning
 • 1 porre
 • 3-4 gulerødder
 • 150 g champignon
 • 1/2 spidskål
 • 200 g fast tofu eller kogte kikærter
 • 8 dl vand
 • 4 dl kokosmælk (1 dåse)
 • 250 g nudler
 • Sojasauce eller tamari

Fremgangsmåde:

Varm en gryde og svits karry og citrongræs. Tilsæt også miso, karrypasta og grøntsagsbouillon sammen med ca. 2 dl vand. Lad grydens indhold simre og klargør grøntsagerne imens. Skær porrer, gulerødder og champignon i skiver og snit spidskål fint.

Tilsæt grøntsagerne i gryden sammen med resten af vandet. Bring det i kog og det det småkoge i 5-7 minutter. Skær tofu i tern og tilsæt til gryden sammen med kokosmælk. Lad retten simre indtil grøntsagerne er kogt møre.

Kog nudlerne efter pakkens anvisning i en gryde for sig selv. Du kan også koge nudlerne direkte i retten, hvis du tilsætter lidt ekstra vand, men vær opmærksom på at nudlerne suge meget væske og at de nemt kan blive overkogte.

Tilsæt de kogte nudler i karrygryden. Smag til med ekstra krydderier og sojasauce. Server retten varm.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.