Linse Masala med kokosmælk, svampe og spinat

Jeg elsker indisk inspireret mad, mange af vores nemme go-to hverdagsretter er ofte noget lignende denne. Denne lækre gryde er aromatisk og krydret, men også bestemt en børnevenlig ret. Vores 1-årige datter er vild med karry og det er en nem måde at få hende til at spise de grønne proteiner.

Vi bruger ofte linser i madlavning. Når det skal gå stærkt bruger vi linser fra dåse der er kogte på forhånd, men ellers tager det ikke lang tid at koge dem. Du kan også koge dem med i gryderetten, du skal blot skylle dem inden. Linser skal ikke lægges i blød ligesom andre bælgfrugter, men skal blot koges og så er de klar til servering.

De røde linser bruger jeg mest til indisk dal eller andre gryderetter, lasagne eller linsedeller. Delikatesse linser og grønne linser bruger jeg i de samme retter, men også i salater da de har mere bid.

En god kilde til grønne proteiner

Linser er en god kilde til protein og indeholder mellem 24-27 gram protein per 100 gram.

Linse Masala med svampe og spinat

Skøn og aromatisk gryderet med linser, kokosmælk, svampe og spinat.
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid20 minutter
Køkken: glutenfri, Indisk, oliefri
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. garam masala
  • 2 tsk. madras karry
  • 1/2 tsk. tørret ingefær
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 dl vand
  • 1/2 grøntsagsbouillonterning
  • 680 g mosede tomater alternativt blendede hakkede tomater
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 240 g kogte delikatesse eller grønne linser svarer til en dåse drænede linser
  • 1 dåse kokosmælk
  • 100 g frisk spinat
  • sojasauce, tamari eller salt efter smag tamari og salt for glutenfri
  • 200 g brune svampe eller almindelig champignon til servering
  • 200 g brune ris til severing

Sådan gør du

  • Varm en stor pande og svits alle krydderier på den tørre og varme pande.
  • Hak hvidløg og løg fint og tilsæt på panden. Tilsæt vand lidt efter lidt for vandstegning og steg indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt samtidig bouillonterning så den opløses i vandet.
  • Tilsæt mosede tomater, tomatpuré, de kogte linser og kokosmælk. Lad retten simre i 5-7 minutter.
  • Tilsæt til sidst frisk spinat og vend det i gryderetten så det svinder ind.
  • Smag til med ekstra krydderier og sojasauce, tamari eller salt.
  • Skær svampe i skiver og steg dem ved middel varme på en tør pande. Vend dem rundt i ny og næ. Server de stegte svampe til gryderetten.

Var du vild med opskriften? Hvis du deler på Instagram må du gerne tagge mig @Englerod så jeg kan se din skønne mad.

3 Comments
  1. Den her ret var en stor success – hele familien synes det var super lækkert! Jeg brugte strimlet grønkål i stedet for spinat og serverede den med vilde ris. Sundt og smagfuldt. Tusind tak!

  2. 1000 TAK for opskriften. Den er rigtig god. Min mand er ikke altid så begejstret, når jeg går i køkkenet (og ofte laver vegetarretter) men den her spiste han ikke mindre end 3 portioner af?. Jeg brugte kun 1/2 tsk spidskommen (og glemte 1 spsk tomat pure) og brugte (ca 1 spsk) herbamare bouillon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.