Klassiske Veganske Pandekager

Helt klassiske og veganske pandekager der også kan bruges som madpandekager, hvis du undlader vanilje og kardemomme. De er super nemme og lave og kræver ingen specialingredienser. Du har sikkert allerede ingredienserne liggende i dit køkken, så det er bare med at gå i gang, hvis du vil lave et bjerg af pandekager ligesom Rasmus Klumps mor. 

Jeg har allerede lavet en del opskrifter på veganske pandekager, nogle sødet med banan, andre farvet med rødbede og spinat. Nogle med fuldkornsmel og andre med kikærtemel. De her pandekager er helt klassiske og vildt nemme at lave. 

I går fejrede vi Ellas 1 års fødselsdag og jeg brugte pandekagerne til at lave en pandekage lagkage med kokosflødeskum og friske bær. 

klassiske veganske pandekager

Veganske pandekager

Klassiske veganske pandekager uden mælk og æg. Skønne som dessert med friske bær eller brug dem til en pandekagelagkage som vidst på billedet.
Forb. tid20 minutter
Samlet tid20 minutter
Ret: Dessert
Køkken: dansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 4 dl plantedrik f.eks. havremælk eller mandelmælk
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 2 spsk sukker fx kokos eller rørsukker
  • 200 g hvedemel
  • olie til stegning fx raps- eller kokosolie

Sådan gør du

  • Pisk alle ingredienserne sammen med et piskeris. Pisk det godt, så der ikke er klumper i dejen.
  • Lad dejen stå på køkkenbordet og trække et kvarters tid inden du begynder og stege pandekagerne. 
  • Varm en pande til middel varme (ikke for varm) med lidt olie.
  • Fordel ca. 1 dl dej på panden, sørg for hurtigt at få fordelt dejen til hele panden ved at tippe panden.
  • Steg pandekagerne til de er let gyldne på begge sider. Fortsæt med resten af dejen.
  • Server pandekagerne med dit yndlings fyld! Fx sukker og syltetøj eller is.

Noter

Til ovenstående pandekagelagkage skal du gange opskriften med fire. 
2 Comments
    1. Ja det tænker jeg godt du kan tilføje til dejen. Så længe du tilpasser så konsistensen er den samme 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.