Julekage med rester af julens søde sager: Risalamande kage

Når nu du står tilbage med rester af både brunkager og risalamande efter juleaften. Så har jeg her en lille nem idé til, hvordan du kan få brugt resterne, og samtidig have en lækker kage du kan servere i dagene efter jul. 

Jeg har set mange fine Risalamande kager florere på nettet og fik lyst til at teste en vegansk udgave. Da jeg også havde bagt brunkager har jeg lavet bunden af brunkager og så har lavet en hindbær topping og toppet med pistacienødder. Du kan også bruge fuldkornskiks til bunden og bruge en kirsebærsauce på toppen for en mere traditionel og julet udgave. 

risalamande kage vegansk

Julekage med rester af julens søde sager: Risalamande kage

Opskriften er til et springform på 20 cm i diameter. Har du en større form, kan du f.eks. fordoble opskriften. 
Ret: Grøn jul, Sødesager
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

Bunden

  • 200 g brunkager (opskrift her) eller fuldkornskiks
  • 50 g smørbar blok (vegansk smør)

Fyldet

  • 300 g rest af Vegansk risalamande (opskrift her)
  • ½ dl kogende vand
  • 2 tsk agar agar pulver (købes hos helsekosten)

Topping

  • 150 g frosne hindbær eller kirsebærsauce 
  • ½ dl kogende vand
  • 1 tsk agar agar pulver
  • 50 g usaltede pistacienødder

Sådan gør du

  • Tilsæt brunkager og smørbar blok i en foodprocessor så brunkagerne bliver helt knuste og blandet sammen med smøret.
  • Fordel brunkagemassen i et jævnt lag i springformen og tryk det godt sammen. 
  • Pisk agar agar ud i kogende vand i en gryde indtil det er helt opløst. 
  • Vend risalamanden med agar agar vandet i gryden, lad det simre et par minutter og hæld det i springformen over brunkagebunden. 
  • Løft springformen op og bank den let ned mod bordet, så du får lufthuller ud af kagen. Lad kagen køle af imens du laver topping.
  • Pisk agar agar ud i kogende vand i en gryde. Tilsæt frosne hindbær (eller kirsebær sauce) i en gryde. Lad det simre et par minutter. 
  • Hæld nu bærsaucen over kagen og fordel den med et dejskraber. 
  • Tilsidst, Hak pistacienødder fint og drys over kagen. 
  • Stil kagen i køleskabet i mindst 4 timer, så den får lov til at sætte sig. 
  • Kagen er nu klar til at blive serveret. 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot