Dadelkugler der smager af brunkager – Plantebaserede opskrifter af Johanne Mosgaard

Dadelkugler der smager af brunkager

Det er slet ikke for tidligt, der er kun 64 dage til juleaften. Og så kan de altså også godt spises resten af året. Min lillesøster Elisabeth havde lavet disse lækre dadelkugler flere gange og til sidst blev jeg nødt til at få hende til, at skrive opskriften ned – de smager nemlig fantastisk. Så det er 100% min søsters fortjeneste. 

5 from 1 reviews
Dadelkugler der smager af brunkager
 
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
 
Skønne og smagfulde dadelkugler der smager af jul! Kan selvfølgelig også spises resten af året.
Af:
Opskrift til: ca. 15 små kugler
Ingredienser
  • 200 g friske dadler (uden sten)
  • 50 g nødder, f.eks. mandler eller hasselnødder
  • 1 knivspids stødt ingefær
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 1 knivspids salt
  • ca. 30 g havregryn
Fremgangsmåde
  1. Hæld alle ingredienser i en foodprocessor (husk at fjerne sten fra dadlerne først).
  2. Lad foodprocessoren køre indtil nødder og dadler er finthakket og det bliver en samlet masse.
  3. Tilsæt evt. mere havregryn, hvis nødvendigt.
  4. Rul små kugler. Stil dem på køl et par timer (og opbevar dem ellers i køleskabet) inden servering.
  5. Dadelkuglerne er en perfekt lille snack til lækkersulten. I juletiden eller resten af året.
 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.