Jeg delte et billede af disse små ærtepandekager på mine story, og det væltede efterfølgende ind med privatbeskeder der spurgte efter en opskrift. Så tænkte jeg hurtigt ville dele opskriften med jer. De er nemlig super nemme og rigtig god begyndermad for babyer – men også til større børn. Herhjemme lader vi både Ella på snart 7 måneder, øve sig at spise selv (BLW), men hun får også lidt skemad ved siden af.
Opskriften er uden salt eller krydderier for at gøre dem babyvenlige. Hvis de skal laves til voksne eller større børn, kan du evt. tilsætte lidt salt.
Ærtepandekager med tre ingredienser
Forberedelsestid
Koge-/bagetid
Tid i alt
Små babyvenlige pandekager med ærter og quinoamel. Vi bruger quinoamel, da vi starter stille og roligt ud med at indføre gluten lidt efter lidt. Derfor er disse små pandekager glutenfri. Når barnet bliver lidt større kan du sagtens bruge mel med gluten, hvis der ikke er glutenintolerance.
Af: Johanne Mosgaard
Opskrift til: 10-11 små pandekager
Ingredienser
- 150 g frosne ærter
- 2 dl vand
- 150 g quinoamel (du kan også bruge andre meltyper)
- Fedtstof til stegning (f.eks. kokosolie)
Fremgangsmåde
- Kog de frosne ærter et par minutter.
- Blend dem med vand og piske quinoamel i.
- Lad dejen hvile et par minutter.
- Steg små pandekager på en pande ved middel varme med en smule fedtstof, jeg brugte kokosolie.
- Lad dem køle af inden servering.
- Server evt. med smørepålæg ovenpå. Pandekagerne er et fint alternativ til blødt brød.